Gazdasági társaságok könyvelése

Könyvelési szolgáltatásunk díja gazdasági társaságok számára tartalmazza a keletkezett bizonylatok könyvelését az RBL kettős könyvviteli programban, valamint a jogszabályokban előírt nyilvántartások vezetését (pl.: tárgyi eszköz analitika számviteli törvény és adótörvény szerint, vevő-szállító analitika). A bizonylatokat havonta könyveljük, hogy mindig tájékoztatást tudjunk adni
vállalkozása vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a várható adófizetési kötelezettségeiről. A könyvelési díj nem tartalmazza az Áfa bevallások és az egyéb adatszolgáltatások (KSH, MNB, NAK, NÉBIH) díjait, valamint az éves beszámoló, a társasági adó és az iparűzési adó bevallások díjait. A könyvelési díjon felül fizetendő egyéb díjakat a könyvelési szerződésben külön részletezzük. Szolgáltatásunk végzéséhez regisztrált mérlegképes könyvelői végzettséggel, valamint könyvelői felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Egyéni vállalkozók könyvelése

Egyéni vállalkozások könyvelése az RLB Naplófőkönyv programjának segítségével történik egyszeres könyvvitelben. Ebben az esetben is tartalmazza a könyvelési díj a keletkezett bizonylatok könyvelésén túl a jogszabályban előírt nyilvántartások vezetését. Egyéni vállalkozó ügyfeleinktől is elvárjuk, hogy havonta juttassák el a keletkezett bizonylataikat hozzánk, hogy eleget tudjunk
tenni a tájékoztatási kötelezettségeinknek (vagyoni, pénzügyi helyzet, várható adóelőlegek és adók). A könyvelési díj nem tartalmazza az Áfa bevallások és az egyéb adatszolgáltatások (KSH, MNB, NAK, NÉBIH) díjait, valamint az SZJA és/vagy KATA bevallások és az iparűzési adó bevallások díjait. A könyvelési díjon felül fizetendő egyéb díjakat a könyvelési szerződésben külön részletezzük.

Bérszámfejtés

A bérszámfejtés díja minden bérügyintézői feladatot magába foglal. A dolgozók beléptetésével kapcsolatos ügyintézést (adatok felvétele a bérszámfejtő programunkba, a T1041-es bejelentő beküldése, nyilvántartásba vételi igazolás kiállítása). Belépéskor és minden év elején ügyfeleink alkalmazottai számára az SZJA kedvezményekről, valamint a gyermekek után járó
pótszabadságról szóló nyilatkozatok kiküldése. A kilépődolgozók kijelentése és kilépőpapírjainak kiállítása. Havonta minden bérszámfejtéskor bérjegyzékek és aláíró listák összeállítása, valamint munkabér utalási összesítő készítése a bérek kifizetésének megkönnyítése érdekében. A bérszámfejtés alapján összeállított havi járulékbevallás benyújtása a NAV felé. M30-as igazolások kiállítása minden dolgozó részére. Az alkalmazottak SZJA bevallásainak elkészítésére külön díjat számítunk fel (megállapodás szerint). Kérésre egyéb bérügyintézői feladatokat is végzünk (pl.: munkaszerződés elkészítése, munkáltatói igazolás kiállítása, adatszolgáltatás a munkaügyi nyilvántartás alapján).
Irodánk vállal kiszervezett bérszámfejtési feladatokat is. Ha az Ön vállalkozásának van már könyvelője, de a bérszámfejtési feladatok túl nagy terhet jelentenének, akkor keressen minket bizalommal. Mi rendelkezünk a megfelelő végzettséggel és eszközökkel a feladat végrehajtására.

Elvégezzük Ön helyett:
  • A dolgozók be- és kijelentését
  • A havi bérszámfejtést a kapott jelenléti ívek alapján
  • A havi járulékbevallás elkészítését és beküldését a NAV-nak
  • Igény szerinti igazolások és nyilatkozatok elkészítését
A kiszervezett bérszámfejtés díjáról az elvégzendő feladat mennyiségének ismeretében adunk árajánlatot.

TB ügyintézés

TB ügyintézési szolgáltatásaink közé tartozik a táppénz, CSED és GYED  igénylés a megfelelő igazolások alapján, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadás TB kifizetőhellyel nem rendelkező ügyfeleink részére. Az igényléshez szükséges foglalkoztatói igazolások beadását meghatalmazással, elektronikus úton végezzük. Irodánk vállal kiszervezett TB ügyintézési feladatokat is.
Ha az Ön cége nem TB kifizetőhely, de nincs olyan alkalmazottja, aki el tudná látni a TB ügyintézéssel kapcsolatos feladatokat, akkor szervezze ki irodánkba ezt a tevékenységet. Mi rendelkezünk a megfelelő végzettséggel és eszközökkel a feladat végrehajtásához. A kiszervezés díjáról az elvégzendő feladat mennyiségének ismeretében kötünk megállapodást. Irodánk vállal kiszervezett TB kifizetőhely üzemeltetést, amennyiben az Ön cégénél nem állnak rendelkezésre a megfelelő személyi és a tárgyi feltételek. Kérjen tőlünk árajánlatot, ha szeretné szakértőkre bízni TB kifizetőhelyi feladatait.

Adatszolgáltatási díjak

Gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók számára is szükség lehet különböző adatszolgáltatások benyújtására. Ezek jellemzően a KSH-nak (Központi Statisztikai Hivatal), MNB-nek (Magyar Nemzeti Bank), NAK-nak (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) és a NÉBIH-nek (Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal) teljesítendő adatszolgáltatások. Az adatlapok benyújtása elektronikus
úton történik meghatalmazás útján. Ha ezeken túl egyéb adatszolgáltatási kötelezettsége is van és szeretné, hogy segítsünk a kitöltésben és a benyújtásban, akkor kérjük jelezze felénk. Egyéb adatszolgáltatási kötelezettségre külön megállapodás szerinti díjat számítunk fel.

Egyéb szolgáltatások

Egyéb szolgáltatásaink közé tartozik az egyéni vállalkozások és gazdasági társaságok indításában való segédkezés, valamint tanácsadás nyújtása meglévő és jövendőbeli ügyfeleinknek. Egyéni vállalkozás indításakor sok kérdés merülhet fel, amik komoly hatással lehetnek akár vállalkozása adófizetési kötelezettségeire is. A vállalkozás indításhoz be kell jönnie irodánkba, ahol a
Webes Ügysegéd segítségével az Ön elképzelései alapján létrehozzuk egyéni vállalkozását. Kérjük konkrét elképzelésekkel és Ügyfélkapu regisztráció birtokában vegye igénybe szolgáltatásunkat, mert a feltüntetett ár óradíjban értendő. Gazdasági társaságok indításához tanácsadást nyújtunk, hogy a megfelelő társasági formát tudja választani a tervezett tevékenységéhez. A cégbejegyzésre kötelezett vállalkozásoknak tudunk ajánlani ügyvédet, valamint székhelyszolgáltatót, amennyiben szükséges.
Irodánk kiemelt figyelmet fordít induló cégek és egyéni vállalkozók szakmai támogatására. Feladatunknak tekintjük a tudatos vállalkozási forma választás elősegítését, a vonatkozó adójogszabályok megismertetését, valamint a végzendő tevékenységgel összhangban lévő szabályok tudatosítását. Vállalkozói Blogunkban hasznos információkat találhat a vállalkozás indításról, cégforma választásról, adózási és munkaügyi kérdésekről. Vállalkozói Blogunk eléréséhez kattintson ide.

Amennyiben vállalkozása keretein belül vendéglátással, ingatlanokkal, vagy webáruház üzemeltetésével szeretne foglalkozni, akkor ajánljuk figyelmébe külön ezen tevékenységekre vonatkozó speciális szabályokat részletező tematikus blogjainkat.

Kötelező szabályzatok elkészítése

A Számviteli Törvény előírja a gazdasági társaságok részére a Számviteli szabályzatok (Számviteli Politika, Leltározási Szabályzat, Pénzkezelési Szabályzat, Számlarend) elkészítését.A szabályzatok meglétét a NAV ellenőrizheti és 200.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki, amennyiben hiányosságokat tapasztalnak.A Számviteli Politika és a
többi szabályzat elkészítéséről a vállalkozás alapításának napjától számított 90 napon belül köteles gondoskodni az ügyvezetőnek. Igény szerint egyéb szabályzatok elkészítésében is segítünk (pl.: Cafetéria Szabályzat, Iratkezelési Szabályzat, Selejtezési Szabályzat).

Induló vállalkozásoknak, alvó cégeknek, vendéglátósoknak, ingatlanokkal foglalkozó vállalkozásoknak és webáruházaknak szóló ajánlataink részletes leírásához látogasson el a www.zugloi-konyveloiroda.hu/csomagajanlataink oldalra.


Magánszemélyeknek szóló szolgáltatásaink részleteinek megtekintéséhez látogasson el a www.babaugyintezes-taxmara.hu/szolgaltatasok weboldalra.

Precíz, megbízható, szakmailag felkészült és munkájára igényes könyvelőt keres meglévő, vagy induló vállalkozásának?


Olyan szakmai felelősségbiztosítással rendelkező könyvelőre van szüksége, aki teljes körűen képes ellátni a kiszervezett feladatokat?


Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, ha egy megbízható partneri kapcsolatot szeretne!